A Gentle Creature

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


25-01-2018 van 20:00 t/m 22:30
26-01-2018 van 20:00 t/m 22:30

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Senioren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

A Gentle Creature

Russische Republiek, 2017 / 143 minuten
Regie: Sergey Loznitsa
Met: Valeriu Andriutã, Vasilina Makovtseva, Liya Akhedzhakova e.a.

In de pauze van de film wordt er wodka en augurken geserveerd. Waarom? Daarvoor moet u toch echt de film komen kijken.

★★★★ NRC – “De Oekraïense regisseur Sergei Loznitsa graaft met A Gentle Creature met elke scène dieper in het trauma Rusland.”
★★★★ Het Parool – “Rusland is terug in een nachtmerrie, zei Sergei Loznitsa vorig jaar in deze krant over Rusland onder Poetin. A Gentle Creature is een scherpe, moedeloos makende verbeelding van deze nachtmerrie.”
Awards: Gran prix BIAFF 2017

Een vrouw woont alleen aan de rand van een Russisch dorp. Ze ontvangt een pakket levensmiddelen retour dat ze verstuurd had naar haar man, die een gevangenisstraf uitzit wegens moord. Ze vindt geen uitleg waarom het pakket werd geweigerd en besluit naar de gevangenis af te reizen om te achterhalen hoe het met haar man gesteld is. Tijdens haar reis, voornamelijk per bus en trein, lijkt het alsof de film zich afspeelt in de oude Sovjet-Unie. Alleen het gebruik van mobiele telefoons herinnert ons eraan dat we in de huidige tijd zijn. Eenmaal aangekomen bij de grimmige Siberische gevangenis loopt de vrouw tegen een immense bureaucratische muur op. Een ware nachtmerrie van corruptie, vernederingen en onverschilligheid van de bewakers, personeel en de louche malafide figuren die de vrouw ontmoet. De personages in deze film met een theatraal satirische ondertoon, laten ons het Russische trauma voelen dat alleen maar kan worden verdoofd met Wodka.

A Gentle Creature is de derde speelfilm van Sergei Loznitsa (Austerlitz, In the Fog) en werd in Nederland gecoproduceerd.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen