Godless

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


08-10-2017 van 14:00 t/m 15:45

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Godless

 

Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, 2016 / 99 minuten
Regie: Ralitza Petrova
Met: Irena Ivanova, Ventzislav Konstantinov e.a.

In een afgelegen dorpje in Bulgarije zorgt fysiotherapeute Gana voor dementerende bejaarden. Om een centje bij te verdienen verkoopt ze op de zwarte markt illegaal de identiteitskaarten van haar patiënten. Het geld dat ze ermee verdient, gebruikt ze voor haar morfineverslaving.

Gana leidt een troosteloos bestaan en zit vast in een liefdeloze relatie. Ze zorgt voor haar werkloze moeder met wie ze nauwelijks contact heeft. Er komt pas verandering in haar leven wanneer ze sympathie krijgt voor Yoan, een nieuwe patiënt wiens identiteitskaart ze ook verkocht heeft. Wanneer Yoan gearresteerd wordt voor fraude, staat ze voor een belangrijke keuze.

Het scenario van Godless, geschreven door Petrova zelf, legt een wereld bloot zonder God; een wereld waarin een emotieloze therapeute haar gemaakte fouten probeert recht te zetten. Petrova staat bekend om haar korte films die zijn geselecteerd op enkele van de belangrijkste filmfestivals. Haar korte film Rotten Apple heeft in 2007 de Prix UIP Berlin bij de Berlinale bemachtigd, waardoor er automatisch een nominatie voor de European Film Awards werd ontvangen.

Voorstelling in het kader van Filmclub De Spiegel.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen