Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Good Time

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


08-01-2018 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Good Time

Verenigde Staten, 2017 / 100 minuten
Regie: Ben en Joshua Safdie
Met: Robert Pattinson, Jennifer Jason Leigh, Barhad Abdi e.a.

 

★★★★★ Filmkrant – “Good Time is een kermisrit, een bom van energie en sensatie. Maar wat aan het slot bijblijft, is de wanhoop van de personages; het gevoel dat je op het uiterste randje van het bestaan staat.”
★★★★★ Filmtotaal – “Blijf in elk geval nog even zitten tijdens de eindscène waarbij de credits al over het beeld rollen (voorzien van een melancholische bijdrage van Iggy Pop in volledige Leonard Cohen-modus), die de kijker nog even laat reflecteren over de consequenties van alles wat zich voltrok.”
★★★★ De Morgen (BE) – “Ademloze misdaadtrip in New York”

Good Time dendert van begin tot einde vooruit als een op hol geslagen trein, aangedreven door adrenaline, wanhoop en ongefilterde paniek.

De film verhaalt een chaotisch etmaal in het leven van de broers Connie (de beste rol ooit van Robert Pattinson) en Nick Nikas (rol van Ben Safdie zelf). De tweede heeft een verstandelijke handicap, maar de eerste zorgt door een reeks betreurenswaardige beslissingen voor de meeste problemen. Zo vindt hij het een goed idee om samen een bankoverval te plegen. Dat wordt het begin van een nachtelijke race om uit de klauwen van de New Yorkse Politie te blijven. Zonder al te zwaar te worden is Good Time ook een film over de verschoppelingen van de maatschappij, de verliezers van de American Dream. We zien beelden van een samenleving waar ex-gevangenen, verslaafden en andersvaliden aan hun lot worden overgelaten terwijl in de verte de lichten van de onbereikbare stad flikkeren.

Good Time gaat aan de slag met typische genre-elementen: de overval met griezelige maskers, de achtervolging, de drugsdeal. Het amateurisme van de twee broers zorgt voor onverwachte, verfrissende wendingen.

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen