Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Happy End

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


11-01-2018 van 20:00 t/m 22:00
13-01-2018 van 20:00 t/m 22:00
15-01-2018 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Happy End

Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, 2017 / 103 minuten
Regie: Michael Haneke
Met: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz e.a.


 

★★★★ VPRO Cinema – “Even bijtend en scherp als Hanekes beste werk”
★★★★ NRC – “Alles waar Haneke voor staat in één film”
★★★★ The Guardian – “Satanische soap opera”
★★★★ Volkskrant – “Haneke deelt dit keer geen mokerslag uit, maar speldenprikken”
★★★★ De Filmkrant – “Buiten ons kader wacht de werkelijkheid van Calais”

 

Natuurlijk is de titel ironisch bedoeld, typisch Haneke: de film heeft geen happy end. Meerdere thema’s uit het werk van Haneke komen in deze film samen: eenzaamheid, macht en onmacht, innerlijke driften, voyeurisme, het onvermogen tot echt menselijk contact en de digitale afstomping die ervoor in de plaats komt.

In Happy End laat Haneke ons weer zien wat we niet willen zien: de vluchtelingenstroom in Calais. Door de ogen van een twaalfjarig meisje bekijken we de uitgebluste levens van een bourgeoisfamilie in Calais. Het lijkt of Haneke ons het einde van het bourgeois-tijdperk laat zien. Net als in Hanekes Das weisse Band, betekent een kinderperspectief niet automatisch een mildere blik. Het kind is overgeleverd aan de desinteresse van haar rijke familie, sinds haar moeder in het ziekenhuis ligt na een overdosis medicijnen.

De film gaat over perspectief en kaders. Over wat er binnen en buiten het filmkader gebeurt, waarbij Haneke ook smartphone- en computerschermen gebruikt, net als deuren, spiegels en ramen. Het is een film die in dialoog is met wat we niet zien, met wat zich bevindt op de achtergrond, buiten ons zicht. Net als de familie in de film sluiten we vaak onze ogen voor deze werkelijkheid.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen