Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

How to meet a Mermaid

SCHUNCK Glaspaleis
(Filmzaal +5)

24-04-2017 van 20:00 t/m 21:30

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Nederland, 2016, 90 minuten, documentaire

Regie:Coco Schrijber
Taal, Engels, Nederlands en Arabisch

Prijzen o.a.;

IDFA 2016 – Finalist – Best Female-Directed Feature Length Documentary

★★★★ NRC Handelsblad

“Magnetiserende (onderwater)beelden.”

★★★★ Volkskrant

“Overdonderdend en mysterieus.”

★★★★  VPRO Cinema
“Fascinerende, blikverbredende film.”

Coco Schrijber gaat vijftien jaar na de verdwijning van haar broer Lex terug naar de plek waar haar broer tijdens een duikvakantie verdwenen is: de Rode zee in Egypte. Op het strand werd destijds een bundeltje gevonden dat hij achtergelaten heeft; zijn schoenen, zijn kleren en een duikersmes. De vondst van het duikersmes deed Coco vermoeden dat hij zelf die drastische keuze gemaakt had. Een duiker gaat immers nooit de zee in zonder zijn duikersmes.
Om achter zijn motieven te komen spreekt ze met zijn reisgenoten, de lokale autoriteiten en andere betrokkenen. Ondanks haar duikangst neemt ze haar eerste duik op de plek waar Lex voor het laatst het water in dook.
Coco kiest voor een essayistische aanpak. Het geluid van de zee is afwisselend verleidelijk en huiveringwekkend te horen. Evenals de beelden van de zee die een dubbele werking hebben. Prachtige beelden worden afgewisseld met angstaanjagende, dreigende, verslindende beelden.
De film vervlecht enkele uitspraken van de geïnterviewden met citaten van o.a. Virginia Woolf, Albert Camus en John F. Kennedy.
Het persoonlijke verhaal wordt verbonden met de Mexicaanse surfer Miguel die een tocht op zee voorbereidt en met het verhaal van Rebecca die mysterieus verdween van het cruiseschip waar ze werkzaam was. (D.P.)

Reserveren via de website van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen