Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Instant Dreams

SCHUNCK Glaspaleis, Bibliotheek (+2 en +3)
SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


26-03-2018 van 20:00 t/m 21:30

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Instant Dreams

Nederland, 2017 / 90 minuten
Regie: Willem Baptist
Met: Stefanie Schneider, Stephen Herchen, Chris Bonanos e.a.

IDFA documentaire
Vertoning zonder pauze in het kader van het Euregion Film Festival 2018

Willem Baptist laat niet simpelweg het verhaal achter Polaroid zien, maar bootst de magie na. In zijn eerste lange documentaire vertelt hij het verhaal achter deze spectaculaire uitvinding uit de zestiger jaren. Net als bij het ontstaan van een foto krijg je uit vage contouren een steeds duidelijker beeld. We zien de uitvinder en diens filosofie achter de instantfoto, het enorme succes en de definitieve ondergang van het bedrijf. Vanuit verschillende beschouwers belicht hij de uitvinding: een schrijver, een oud-medewerker van de Polaroidfabriek en een kunstenares die met de laatste, bedervende polaroidfilms werkt.

Met mooi archiefmateriaal, interviews, abstracte beelden en een vervreemdende soundtrack heeft Baptist een mooi eerbetoon gemaakt aan een betoverend medium.

Maar in de loop van de documentaire gaat het ook over menselijk contact en hoe wij denken over tijd en imperfectie en hoe dat ingrijpend is veranderd in de laatste vijftig jaar. Vroeger had je in twee minuten een foto en dat vonden we fantastisch; tegenwoordig fotograferen we alles en iedereen overal en altijd, maar nemen we ook waar? We kunnen alles vastleggen en delen, maar we lijken steeds minder daadwerkelijk te zien.

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen