The Killing of a sacred Deer

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


08-02-2018 van 20:00 t/m 22:20
09-02-2018 van 20:00 t/m 22:20
10-02-2018 van 20:00 t/m 22:20

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

The Killing of a sacred Deer

Verenigde Staten, 2017 / 121 minuten
Regie: Yorgos Lanthimos
Met: Colin Farell, Nicole Kidman, Alicia Silverstone e.a.

★★★★★ NRC – “…prachtig spel…Ware originaliteit is schaars, maar Lanthimos behoort tot dat exclusieve gezelschap van filmmakers. Dit is een van de beste films van het jaar…
★★★★★ AD – “…een van de origineelste filmmakers van dit moment … ijzingwekkend goed vertolkt…van grote klasse.
★★★★★ Volkskrant – “Een fascinerend en duister spel, met bewonderenswaardige precisie vormgegeven door Lanthimos

Verpletterende wraakthriller met Colin Farrell als charismatische chirurg die wordt gedwongen om een ongelooflijk offer te brengen nadat een tiener die hij onder zijn hoede heeft genomen, wel erg sinister gedrag gaat vertonen. Ook met Nicole Kidman.

Na het succes van zijn The Lobster speelt Colin Farrell opnieuw in een film van regisseur Yorgos Lanthimos (Dogtooth, Alps). Met The Killing of a Sacred Deer (Beste Scenario in Cannes) maakte Lanthimos, zoals het hem betaamt, geen gewone wraakthriller maar eentje in de vorm van een metafysische, verpletterende tragedie waar niemand zijn schouders over op kan halen. Zijn klinische, verzorgde visuele stijl is maakt de impact des te groter.

Steven (Colin Farrell), een eminente chirurg, is getrouwd met Anna (Nicole Kidman), een gerespecteerde oogarts. Ze leiden een mooi leven met hun twee kinderen van 14 en 12. Maar Stevens leven begint uit elkaar te vallen als hij vriendschap sluit met Martin, een vaderloze 16-jarige jongen die hij onder zijn vleugels heeft genomen. Als Martin vervolgens hun hele wereld in de war schopt, wordt Steven gedwongen om een schokkend offer te brengen, anders zal hij alles verliezen wat hij heeft. The Killing of A Sacred Deer begeeft zich in een moreel niemandsland, waar een geheel eigen logica heerst.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen