Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

La Chana

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


25-02-2018 van 14:00 t/m 15:30
26-02-2018 van 20:00 t/m 21:30

Entree: €7,50

Categorie: Dans, Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

La Chana

IJsland, Spanje, Verenigde Staten, 2016 / 83 minuten
Regie: Lucija Stojevic
Met: Antonia Santiago Amador; documentaire; biografie, muziek

Zonder pauze

 

★★★★ Trouw – “Een documentaire over flamencoster La Chana toont haar passie én de keerzijde van het dansen.” “Een vrouw als La Chana met zo’n karakter en zo’n verleden is goud voor elke documentairemaker: het bevat passie, vreugde en verdriet en een schurk die we allemaal haten.
★★★★ NRC – “Het is onmogelijk om tijdens het kijken je voeten stil te houden. Deze film vertelt niet alleen. Hij maakt de dans voelbaar. Hij is dans.

 

Antonia Santiago Amador was een van de grootste sterren in de flamenco-wereld. In de jaren zestig en zeventig maakte “La Chana” wereldwijd furore met haar vernieuwende stijl en adembenemende ritmes.
Peter Sellers, met wie ze samenspeelde in de film The Bobo (1967), vroeg haar naar Hollywood te komen. Maar op het hoogtepunt van haar carrière verdween ze ineens uit de schijnwerpers.

‘La Chana’ geeft een inkijkje in het hart en de ziel van de zigeunerdanseres als ze na twee decennia voor één keer terugkeert op het podium. Zittend, maar nog altijd met indrukwekkend voetenwerk.

De film onthult bovendien het geheim achter haar plotselinge verdwijning: achttien jaar lang was ze het slachtoffer van huiselijk geweld door haar eerste man.

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen