La Helada Negra

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


26-10-2017 van 20:00 t/m 21:30
27-10-2017 van 20:00 t/m 21:30

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Veel geheimzinnigheid en een sterke, onheilszwangere sfeer.
(Met Engelse ondertiteling)

La Helada Negra

Argentinië, 2015 / 90 minuten

Regie: Maximiliano Schonfeld

Met: Rubén Deming, Florencia Domínguez, Elio Guerra e.a

  • Engels ondertiteld
  • 9 jaar; angst

Raadselachtige, sobere vertelling die zich afspeelt in de laagvlaktes van het Argentijnse platteland. De komst van een mysterieuze jonge vrouw gaat samen met een handvol kleine wonderen die de boerengemeenschap in beroering brengt. Zo verdwijnt vlak na haar komst een ziekte (de zwarte vorst uit de titel) uit de gewassen. Het lijkt zelfs alsof ze mensen kan genezen. Langzaam maar zeker gaat de gemeenschap haar zien als een heilige.

Met deze tweede speelfilm – eerder filmde Schonfeld Germania (2012) – geeft de regisseur een perspectiefcorrectie op het gebruikelijke beeld van Argentinië. Zijn hoofdpersonen zijn geen gesoigneerde stadsbewoners die dansen op het vurige ritme van de bandoneón, maar rurale ploeteraars die ternauwernood het hoofd boven water houden: hun magisch wereldbeeld houdt hen op de been.

Wanneer de mensen haar steeds meer bovennatuurlijke gaven toedichten, zien we de transformatie van een vrouw tot een plattelandsheilige in een onheilspellend geheimzinnige sfeer. Schonfeld legt de nietigheid van de mens vast in weidse opnamen van een mythisch landschap, bevolkt door Europese immigranten. (MvH)

Tickets via de website Filmhuis

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen