Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

La Redoutable

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


13-04-2018 van 20:00 t/m 22:00
14-04-2018 van 20:00 t/m 22:00
15-04-2018 van 14:00 t/m 16:00

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

La Redoutable

Frankrijk, 2017 / 107 minuten
Regie: Michel Hazanavicius
Met: Louis Garrel, Stacy Martin, Bérénice Bejo e.a.

 

Sprankelende film die een ode brengt aan de revolutionaire filmmaker Jean-Luc Godard. Tegen de broeierige achtergrond van de opstandige eind jaren zestig, als de jonge Franse intellectuelen massaal de Parijse straten op gaan, leren we Godard kennen en waar hij voor staat. Maar Hazanavicius heeft het niet bedoeld als biografie, of als ‘film over Godard’, maar als een liefdesverhaal, namelijk tussen filmmaker Jean-Luc Godard en zijn toenmalige vriendin Anne Wiazemsky.

Het is 1976 en Godard is een film aan het maken over Mao, met als titel La Chinoise, waarin Wiazemsky de hoofdrol speelt. De film wordt gemengd en vooral negatief ontvangen. Godard had verwacht dat ze hem in China op handen zouden dragen, maar ze vonden het daar reactionair prulwerk. Het publiek vraagt zich af waar de oude Godard is gebleven van meesterwerken als Le Mépris, A Bout de Souffle, Bande a Part etc. De speelsheid waarmee Godard de nouvelle vague inleidde, lijkt verdwenen.

Le Redoutable is een kantelpunt: Godard keert zich af van de apolitieke, platvloerse cinema en dus ook van zijn eigen eerdere films. Hij richt zich nu op de revolte die nadert. We zien de regisseur demonstreren en stenen gooien naar de autoriteiten, omdat hij de revolutie niet alleen wil verfilmen, maar ook beleven. Romance en politieke manifestatie wisselen elkaar in snel tempo af.

 

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen