Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Le Mépris

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


16-04-2018 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Le Mépris

Frankrijk, 1963 / 105 minuten
Regie: Jean-Luc Godard
Met: Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Fritz Lang e.a.

Gerestaureerde klassieker

 

In Jean-Luc Godards Le Mépris speelt Fritz Lang een gelijknamige regisseur die aan een typisch Europese verfilming van de Odyssee werkt, maar zich door de Amerikaanse producent tot allerlei concessies gedwongen ziet. Paul (Michel Piccoli) is de scenarioschrijver die het script publieksvriendelijker moet maken en zich door zijn volgzame gedrag vervreemdt van zijn vrouw (Brigitte Bardot). Met de vervallen studio’s van Cinecetta en een zonovergoten Capri als decor, schetst Godard een ontluisterend portret van de filmindustrie, die hem op haar beurt dwong tot enkele scènes waarin Bardot naakt poseert.

Behalve die naaktscènes zijn er meer redenen waarom deze film toegankelijker is dan de andere van Godard. De aangrijpende film is minder experimenteel, de vertelwijze is transparant, de beelden en de muziek zijn prachtig. De film heeft een emotionele kracht die niet alleen terug te voeren valt naar stijl en techniek.

Bovenal is Le Mépris (de minachting) een interessante studie over de onmogelijkheid van film maken en de onmogelijkheid van liefde.

Naar de roman van Alberto Moravia (K.H.)

Meer over regisseur Godard, de grondlegger van de nouvelle vague.

 

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen