Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Les Uns et les Autres

Royal Theater


24-02-2018 van 14:00 t/m 17:30

Entree: €10,00

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Les Uns et les Autres

Frankrijk, 1981 / 184 minuten
Regie: Claude Lelouch
Met: James Caan, Fanny Ardant, Geraldine Chaplin, Robert Hossein en Nicole Garcia.

Speciale voorstelling in de Royal naar aanleiding van 50 jaar Arthouse Film Heerlen.Logo 50jr _arthouse

GRATIS voor Spiegelpashouders

Les uns et les autres volgt de levens van vier muzikale stellen en hun kinderen tussen 1936 en 1980, het jaar waarin de Amerikaanse Glenn en Suzan, Simon en Anne uit Parijs, de Duitse Karl en Madga en het Russische koppel Boris en Tatjana elkaar treffen op een UNICEF-gala. Het is de liefde voor de muziek die alle personages samenbrengt in de wervelende finale, met een door Maurice Béjart gechoreografeerde opvoering van Ravels Boléro.

Net als in Toute une vie (1974) en het latere Les misérables (1995) is de Tweede Wereldoorlog het scharnierpunt in Lelouchs vertelling. De half-joodse regisseur, die opgroeide onder de bezetting, laat dit thema vaak terugkomen in zijn films: in Les uns et les autres treedt een van de protagonisten op voor de nazi’s, een ander wordt afgevoerd naar het concentratiekamp.

Les uns et les autres – met James Caan, Fanny Ardant en Geraldine Chaplin in de hoofdrollen – is een van muziek, dans en levensdrift vervulde historische sage die ons van de politiek roerige jaren dertig via WOII en de Algerijnse oorlog naar het heden brengt. De film ademt muziek, de dialogen zijn beperkt; de dramatische kracht van Lelouchs ode aan het leven rust voor een belangrijk deel op de – tijdens het draaien opgenomen – score van Michel Legrand en Francis Lai. De laatste schreef de muziek voor de meeste van Lelouchs films.


We vertonen de digitale restauratie (2k) van de film die werd uitgevoerd door de teams van ECLAIR GROUP onder (gedeeltelijke) supervisie van Claude Lelouch.
De restauratoren hadden de beschikking over het 35mm-cameranegatief en een interpositief, beide in kleur. Krassen, kabels, regen en andere slijtageplekken zijn behandeld evenals geluidslekken en andere beschadigingen op de magnetische geluidsband.We vertonen de film in filmtheater de Royal op 24 februari tijdens ons feestelijk programma in het kader van 50 jaar Arthouse Film Heerlen. Klik op de link voor informatie over ons gratis toegankelijke avondprogramma Wintergasten!

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen