Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Liebe in den Gängen

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


17-01-2019 van 20:00 t/m 22:15
20-01-2019 van 14:00 t/m 16:15

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Liebe in den Gängen

Duitsland, 2018 / 125 minuten
12 jaar – Angst – Grof taalgebruik – Drugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Thomas Stuber
Met: Franz Rogowski, Sandra Hüller, Peter Kurth
Ondertitel: Nederlands

De zwijgzame Christian gaat werken bij een levensmiddelengroothandel in Leipzig. Hij wordt ingedeeld op de drankafdeling. In een van de vele gangen ziet hij de mysterieuze Marion van de afdeling Zoetwaren en hij valt als een blok voor haar. Ze flirten tijdens hun vluchtige ontmoetingen in de pauzes bij de koffieautomaat, maar Marion is getrouwd. En wanneer ze op een dag niet meer komt opdagen, dreigt Christian in een diep zwart gat te vallen. (K.H.)

Liebe in den Gängen is een ode aan de kleine man, een hommage aan de mensen die uw boodschappen in de rekken zetten. De symmetrische shots zijn niet beklemmend of deprimerend. Integendeel: de supermarkt wordt afgebeeld als een goed georganiseerde, warme microkosmos. De personages doen hun werk met trots en elegantie. Een groot contrast met hun thuissituatie: wanneer hun shift erop zit, zinken de meesten weg in eenzaamheid, drank of huiselijk geweld. Het drapeert een sluier van melancholie over de hele film. (De Morgen)

Prijzen Berlin International Film Festival 2018 – Gilde Filmpreis Berlin International Film Festival 2018 – Prijs van de Oecumenische Jury

 

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen