Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Los Versos del Olvido

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


07-02-2019 van 20:00 t/m 21:45
15-02-2019 van 20:00 t/m 21:45

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Los Versos del Olvido

Chili/Duitsland/Frankrijk/Nederland, 2017 / 92 minuten
16 jaar
Regie: Alireza Khatami
Met: Juan Margallo, Tomas del Estal, Mamed Moron
Ondertitel: Nederlands

De film speelt in Chili, in de jaren ’70. Een oude man woont op een groot kerkhof buiten de stad. Hij verzorgt de graven met grote toewijding. Het kerkhof is een plaats van stilte, contemplatie en herinnering. Maar het is gedaan met de rust wanneer leden van het regime van Pinochet op het kerkhof onschuldige burgers willen begraven.

Los Versos del Olvido is een drama met twee tegenstrijdige verhaallijnen. Aan de ene kant de eigenzinnige oude man die het kerkhof onderhoudt en de menselijke waardigheid probeert hoog te houden. En aan de andere kant de leden van het militaire regime die de menselijke waardigheden vertrappen.

Volgens regisseur Alireza Khatami gaat de film over “de morele verplichting het verleden te herinneren en ons te verzetten tegen de gewelddaad van het vergeten”, en is bedoeld als metafoor voor de politiek van het geheugen enerzijds, en poëtisch eerbetoon aan hen die strijden voor gerechtigheid anderzijds. Door middel van een lyrische enscenering is Khatami er in geslaagd een ontroerende, maatschappijkritische film te maken.

Los Versos del Olvido(de verzen van de vergetelheid) is een film vol nostalgie, herinneringen en subtiele emoties.

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen