Malgré la Nuit

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


12-11-2017 van 14:00 t/m 16:40

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Malgré la Nuit

Zondag 12 november / 14.00 uur
Frankrijk, 2015 / 156 minuten
Regie: Philippe Grandrieux
Met: Ariane Labed, Kristian Marr en Roxane Mesquida

Openbare voorstelling in het kader van Filmclub De Spiegel.
Inloop vanaf 13.00 uur | Eén gratis consumptie | Engels ondertiteld | geen pauze

Ons advies: 18+


Het woord wordt te vaak gebruikt, maar het sfeervolle Malgré la nuit is werkelijk een Lynchiaanse film, over verlies en jaloezie. Lenz komt uit Engeland terug naar Parijs om zijn geliefde Madeleine te vinden, maar vindt enkel gedoemde relaties en een macabere, pornografische onderwereld waaruit hij niet kan ontsnappen.

Zoals we mogen verwachten van Philippe Grandrieux laat Malgré la nuit zich niet gemakkelijk classificeren. Zijn nieuwste film voelt meer dan ooit Lynchiaans aan, maar is veel meer dan dat. Misschien is het wel een sensuele verkenning van de donkere kant van de liefde of een intiem portret van jaloezie en spijt. Misschien is het een romantisch drama over mensen die niet weten hoe ze romantisch kunnen zijn.

Hoe dan ook is het een film over Lenz, een jongeman die terugkeert uit Engeland naar Parijs om zijn geliefde Madeleine te zoeken. En over Helena en Lena, de vrouwen die hij in plaats van Madeleine vindt. Boven alles is het een verhaal over het destructieve gevolg van al die ontmoetingen, die de gedaante aanneemt van een macabere seksuele onderwereld. Uiteraard wordt dit allemaal afgebeeld zoals alleen Grandrieux dat kan: lichamelijk, gestileerd en hyperseksueel. (IFFR)

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen