Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Maria by Callas

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


09-11-2018 van 20:00 t/m 22:15
16-11-2018 van 14:00 t/m 16:15
24-11-2018 van 20:00 t/m 22:15
29-11-2018 van 20:00 t/m 22:15

Entree: €8,00

Categorie: Film, Muziek

Doelgroep: Jongeren, Kinderen, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Maria by Callas

Frankrijk, 2017 / 113 minuten
Alle leeftijden
Regie: Tom Volf
Met: Maria Callas, Fanny Ardant, e.a.
Ondertitel: Nederlands

★★★★☆ NRC“goed te zien en te horen waarom Callas, ruim veertig jaar na haar dood, nog steeds tot de verbeelding spreekt. Boeiend”
★★★★☆ Telegraaf“de zichtbare overgave die de tragédienne in haar spel stopte, sprankelt nog steeds”

Ze was Callas en ze was Maria, zei ze in een interview. Twee verschillende personen: de operadiva en de vrouw die ook nog bestond, verstopt achter de glamour en de onophoudelijke media-aandacht. Maria Callas (1923-1977) een van de grootste sterren van haar tijd, was publiek bezit.
Tom Volf besloot in zijn regiedebuut de ster zelf aan het woord te laten. Televisie- en radio-interviews komen voorbij, fragmenten uit haar brieven worden voorgelezen. Daarnaast is er volop ruimte voor de muziek. Beroemde arias uit operas als Norma, Tosca en Lucia Di Lammermoor neemt Volf integraal op. De documentaire richt zich vooral op liefhebbers van Callas expressieve zang. De introductie op haar leven heeft als zwakke kant dat de regisseur, zelf een grote fan, al enige voorkennis veronderstelt.
Maria by Callas is een mooie aanvulling op alles wat er al bekend was van de machtige sopraan, die zon sterke uitstraling had dat het grote publiek haar onkwetsbaar waande. Met niet eerder vertoond beeld- en geluidsmateriaal (waarbij we o.m. te zien krijgen Marilyn Monroe,Alain Delon, Kennedy, Visconti, Yves Saint Laurent, Grace Kelly en Liz Taylor) toont Volf haar twijfels: over haar repertoire, haar zangtechniek, haar veelbesproken relatie met scheepsmagnaat Onassis. Wat overeind blijft is haar ongelooflijke charisma .

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen