Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Mektoub, My Love: Canto Uno

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


07-10-2018 van 14:00 t/m 17:15
15-10-2018 van 20:00 t/m 23:15

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Mektoub, My Love: Canto Uno

Frankrijk, 2017 / 175 minuten
16 jaar – Grof taalgebruik – Drugs- en/of alcoholmisbruik – Seks
Regie: Abdellatif Kechiche
Met: Shaïn Boumedine, Ophélie Bau, Salim Kechiouche e.a.
Ondertitel: Nederlands

★★★★☆ Telegraaf“Bedwelmend naturel Kechiches gevoel voor realisme blijft ongeëvenaard”
★★★★☆ Trouw“Alles straalt warmte en vruchtbaarheid uit, liefde en lust mooi ingehouden gespeeld door de debuterende Shaïn Boumedine”
★★★☆☆ Volkskrant“Hemels gefilmd naturalisme MEKTOUB MY LOVE toont een paradijselijk Frankrijk begaafde cineast”

Het is 1994. Amin hoopt als scenarioschrijver een bestaan op te kunnen bouwen in Parijs. Maar in de zomer keert hij terug naar Sète in het zuiden van Frankrijk om vakantie te vieren met zijn familie en jeugdvrienden. In het gezelschap van zijn neef Tony en beste vriendin Ophélie slijten ze de dagen in het Tunesische restaurant van de familie, de kroegen in de buurt en op het strand waar de vakantievierende meisjes te vinden zijn. Vakantieliefdes, drank en hormonen stuwen de dagen voort. Amin is gefascineerd door de verliefdheid en het bedrog van zijn vrienden en observeert de passie van een zomer waarin hij zijn eigen bestemming nog niet vindt. Zijn zoektocht is echter begonnen…

De zonovergoten beelden voeren je mee diep de zwoele zomer van Sète in. De camera zweeft sensueel van de ene feestende jongere naar de volgende, terwijl Amin vooral toekijkt. Iedereen lijkt op zoek naar verbondenheid, of het nu gaat om liefde of seks. Hij houdt zich als introvert staande in de extraverte wereld van zijn uitgebreide Tunesische familie en aanhang.

Het zinderende gehalte van het hedonistische strandleven krijgt extra statuur door de energieke dialogen. Vol leven wordt alles, maar dan ook alles, besproken door en met iedereen. Mektoub raakt zo in een wulpse flow, die meeslepend is. Het leven spat in al haar excessen van het scherm dankzij het temperamentvolle acteerwerk van Amins omgeving, waar zijn stoïcijnse blik schril bij afsteekt.

Mektoub, My Love: Canto Uno is de nieuwe film van Abellatif Kechiche, die voor zijn vorige film La Vie d’Adèle de Gouden Palm won op het Cannes Filmfestival.

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen