Moonlight

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)
(Filmzaal +5)

06-04-2017 van 20:00 t/m 23:30
07-04-2017 van 20:00 t/m 23:30
08-04-2017 van 20:00 t/m 23:30

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Verenigde Staten, 2016, 149 minuten

Regie:Barry Jenkins

Met:, Mahershala Ali, Naomi Harris, Shariff Earp, e.a.

   

★★★★★  Volkskrant – “Moonlight is een breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk. Dat drie acteurs hetzelfde personage spelen is niet nieuw, maar hier midden in de roos.”

★★★★★  Trouw – “Het maakt de jongen – het meest beklemmend naar binnen gekeerd in de tienerfase, gespeeld door Ashton Sanders – een des te ontroerender personage. Een homo-erotische ervaring zou weleens de uitweg kunnen vormen, maar helemaal overtuigd ben je tegen het einde niet. Wel wil je meteen de drie volgende levensfases van Chiron zien.”

Moonlight vertelt het verhaal van Chiron, een zwarte jongen uit een ruige wijk in Miami. De film is opgebouwd in drie hoofdstukken, elk ervan toont Chiron in een andere ontwikkelingsfase; kindertijd, pubertijd en adolescentie. We leren hem kennen als basisschooljongen wanneer hij op de vlucht is voor zijn pestende medescholieren. Tijdens zo’n vlucht ontmoet hij Juan, een volwassen man. Deze ontfermt zich over hem en neemt de zwijgzame Chiron mee naar huis waar hij met zijn vriendin Teresa leeft. Langzaam ontstaat een vertrouwensrelatie tussen de drie mensen. Juan blijkt een drugsdealer te zijn die ook Chirons moeder Paula van Crack voorziet.  Paula verwaarloost Chiron die min of meer op zichzelf aangewezen is. In de tweede leeftijdsfase, die van puber zien we dat de stille Chiron een homoseksuele ervaring meemaakt met de enige jongen die aardig voor hem is, Kevin. Na een heftige gebeurtenis belandt de lieve Chiron in de gevangenis. We zien hem in hoofdstuk drie terug als jong volwassene en er is ogenschijnlijk niet veel meer te herkennen van de jonge Chiron.

Moonlight is een integer gemaakte, indrukwekkende film die een goed beeld schetst van de problemen waar een jongen die ‘anders’ is en leeft in de sloppen van Miami, mee te maken krijgt. Zijn homoseksualiteit maakt het daar niet makkelijker op. De film boeit vanaf het begin tot het einde. (D.P.)

 

Prijzen o.a.

Moonlight kreeg maar liefst 245 nominaties en won hier 186 van o.a.

Acadamy Awards 2017 – Oscar – Best Film
Acadamy Awards 2017 – Oscar – Best Performance by an Actor in a Supporting
Role – Mahershala Ali
Acadamy Awards 2017 – Oscar – Best Adapted Screenplay –
Barry Jenkins Screenplay
Tarell Alvin McCraney – Story

Reserveren via de website van Filmhuis De Spiegel

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen