The Nile Hilton Incident

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


07-12-2017 van 20:00 t/m 22:00
08-12-2017 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

The Nile Hilton Incident

Denemarken, Duitsland, Zweden, 2017 / 106 minuten
Regie: Tarik Saleh
Met: Fares Fares, Mari Malek, Yasser Ali Maher e.a.
i.s.m. Schunck*bibliotheek

★★★★ Volksrkant – “Klein budget, maar groots effect: een grillige film over corruptie in Egypte”

The Nile Hilton Incident laat zien hoe verstikkend de invloed van een corrupt systeem kan zijn. De Zweedse regisseur-scenarist Tarik Saleh baseerde zijn spannende politieke thriller op de moord in 2008 op de zangeres Suzanne Tamin. De zangeres werd met doorgesneden keel in een hotelkamer gevonden, de dader leek afkomstig uit de hoogste Egyptische kringen; aanvankelijk werd de zaak in de doofpot gestopt.

In de film is de moord verplaatst naar december 2010, kort voordat de Arabische Lente ook in Egypte tot massale demonstraties leidde. De moord vindt plaats in een chique hotel aan het Tahrirplein in Cairo. Nourdin krijgt als rechercheur met de zaak te maken. Door zijn goede connecties, zijn oom is zijn chef, kan hij zich meer in het onderzoek verdiepen dan door hogerhand wenselijk wordt geacht. Hij raakt er persoonlijk bij betrokken als hij zich, tegen beter weten in, laat verleiden door een vriendin van het slachtoffer. Hij hoort, volgens de morrende Egyptische bevolking bij de “varkens” en is zowel slachtoffer als dader. Zijn uniform biedt bescherming maar is ook een teken van zijn zwakte.

De filmmaker zegt over het verhaal: “in het Westen denken we dat de Egyptische revolutie tegen Mubarak was gericht. In werkelijkheid was dat veel meer tegen het gewetenloze politiecorps.”

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen