Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Noces

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


03-06-2017 van 20:00 t/m 22:00
04-06-2017 van 14:00 t/m 16:00

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Noces

België, Frankrijk, Luxemburg, Pakistan, 2016 /98 minuten
Regie: Stephan Streker
Met: Lina El Arabi, Sebastien Houbani, Babak Karimi, e.a.

  

★★★★ Trouw – “’Noces’ is uitstekend drama en een slimme analyse van de paradoxale situatie waarin (een deel van de) jonge moslima’s zich in West-Europa bevinden.”

De achttienjarige Zahira, dochter van liefdevolle Pakistaanse ouders, wordt geconfronteerd met een groot dilemma, voortkomend uit een botsing van twee verschillende culturen. Zij leidt het leven van een tiener in Brussel: ze gaat naar clubs, danst, heeft vriendinnen, maakt plezier. Maar in de cultuur van haar ouders horen meisjes niet naar clubs te gaan. Er beginnen scheurtjes in hun hechte band te ontstaan wanneer Zahira op een dag zwanger blijkt te zijn. Haar ouders geven haar een keuze: het kind laten weghalen, of trouwen met een Pakistaanse man. 

Omdat Zahira’s ouders met hun tijd mee willen gaan, geven ze Zahira de kans uit drie mannen te kiezen die zij via Skype mag ontmoeten. Ze laten foto’s zien van drie besnorde mannen: kies maar! Dit stelt Zahira voor een onmogelijke keuze die ze eigenlijk niet wil maken: ze wil haar eigen leven leiden, maar niet de liefde van haar familie verliezen.

Noces is een sterk portret van de dilemma’s van tweedegeneratie-migranten. Zonder oordeel, met begrip voor beide partijen, ontvouwt de film zich als een Griekse tragedie in hedendaags Brussel. Actrice Lina El Arabi weet met een enkele blik het gevoelsleven van Zahira over te brengen.

tickets via website Filmhuis

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen