Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Nos Batailles

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


09-03-2019 van 20:00 t/m 22:00
15-03-2019 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Kinderen, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Nos Batailles

België/Frankrijk, 2018 / 98 minuten
6 jaar – Geweld – Grof taalgebruik
Regie: Guillaume Senez
Met: Romain Duris, Laure Calamy, Laetitia Dosch e.a.
Ondertitel: Nederlands

★★★★☆ Volkskrant“Met begrip en gevoel voor nuance. Een prachtige rol van Laetitia Dosch. De regisseur bewijst zich opnieuw als een goede leerling van de gebroeders Dardenne. Perfect geacteerd”
★★★★☆ Parool“Romantische ster speelt in alledaags drama zijn beste rol tot nu toe. Een van zijn (Duris’) sterkste rollen tot nu toe. De keuze (voor Duris) pakt fantastisch uit. Prachtig ingetogen spel van Duris. Intiem familiedrama”
★★★★☆ Filmtotaal“Guillaume Senez verdient alle lof. Qua stijl en thematiek doet de film denken aan het betere werk van de gebroeders Jean-Pierre en Luc Dardenne. Het grootste compliment mag naar de Franse acteur Romain Duris, die op ingetogen, maar indrukwekkende wijze een radeloze vader speelt Hartverwarmende cinema”

Nos Batailles is een meeslepend en hoopvol portret van een vader die een balans moet vinden tussen werk en vaderschap, nadat zijn vrouw spoorloos is verdwenen. Romain Duris (l’Auberge españole) maakt veel indruk als worstelende vader en ook de twee kinderen stelen je hart.

Olivier (Duris) is teamleider in een distributiecentrum. Hij zet zich actief in voor de vakbond en staat dag en nacht klaar voor al zijn collega’s. Thuis zorgt zijn vrouw Laura voor hun twee jonge kinderen. Wanneer zij opeens verdwijnt zonder verklaring of afscheid, moet Oliver zijn veeleisende baan en de zorg voor zijn kinderen op zich nemen. Niet wetende of zijn vrouw ooit nog terug zal keren, probeert Olivier ondanks het gemis een nieuw evenwicht te vinden.

Nos Batailles is de tweede film van de Belgische regisseur Guillaume Senez, die op het Filmfestival van Hamburg de Critics’ Choice Award in de wacht sleepte. In 2015 maakte hij Keeper, net als zijn opvolger een ontroerend verhaal over vaderschap. (Bron Cinéart)

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen