Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Onderkomen

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


14-05-2018 van 20:00 t/m 21:15

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Kinderen, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Onderkomen

Nederland, 2017 / 69 minuten
Regie: Jacqueline van Vugt
Met: diverse vrijwillige medewerkers van VLOT, Heerlen/Maastricht

I.s.m. Heerlen Mondiaal en met een korte inleiding en nagesprek met medewerkers van VLOT
Zonder pauze

Ghullam, Keiber en Noori waren minderjarig toen ze, zonder ouders, van Afghanistan naar Nederland vluchtten.
Inmiddels zijn ze al jaren in afwachting van een verblijfsstatus en wonen ze in een vervallen sloopflat vlak bij Maastricht. Drie gepensioneerde Maastrichtenaren trekken zich het lot van de jongens aan en bieden ze hulp in de vorm van advies, afleiding en dagelijkse boodschappen.

Als alleenstaande minderjarige vreemdelingen kregen Ghullam, Keiber en Noori een speciale (amv-)status. Die is inmiddels echter verlopen, en voor de Afghaanse jongens is er weinig zicht op een verblijfsvergunning in Nederland. Ondertussen wonen ze al jaren in een flat die op de slooplijst staat en mogen ze niet werken of studeren. Dus vullen ze hun tijd met wachten, sporten en rappen.

De vrijwillige medewerkers van VLOT – een werkeenheid van het Leger des Heils die hulp biedt aan (bijna) uitgeprocedeerde asielzoekers – trekken zich het lot van de jongens aan. Ze helpen ze met hun aanvragen bij de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en voorzien ze van de dagelijkse levensmiddelen.

Hartverwarmende docu van de Nederlandse filmmaker Jacqueline van Vugt, waarin ze de verledens van de drie jongens verbeeldt middels mooie animaties.

Er zijn enkele medewerkers van VLOT aanwezig om vragen te beantwoorden.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen