Park

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


19-10-2018 van 20:00 t/m 21:40
22-10-2018 van 20:00 t/m 21:40

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Park

Griekenland/Polen, 2016 / 100 minuten
12 jaar – Geweld – Grof taalgebruik
Regie: Sofia Exarchou
Met: Dimitris Kisos, Dimitra Vlagopoulou, Thomas Bo Larsen e.a.
Ondertitel: Engels – Zonder pauze
In samenwerking met Lumière Maastricht en De Domijnen Sittard

★★★★☆ Volkskrant“Regisseur Exarchou richt haar blik op de Griekse jeugd, een verloren generatie”

Een aantal Atheense jongeren probeert te overleven in het inmiddels totaal vervallen Olympisch dorp dat gebouwd werd voor de Olympische Spelen van 2004. De pubers hangen rond in het niemandsland van de ooit zo fris opgepoetste sportfaciliteiten.

In het zwembad staat brak water, de gangen zijn een donker doolhof. De blauwe stoeltjes staan er nog maar kijken uit op een arena van niets. De jongeren uit de buurt hangen verveeld rond in de stoffige hete zomer. Ze doorbreken zo nu en dan de verveling met een krachtmeting, een hardloopwedstrijd of worstelpartij wat doet denken aan de eerdere sportprestaties op deze plek.

De regisseuse toont de jongeren als een roedel wolven in hun eigen territorium met een onuitgesproken hiërarchie en vrouwtjes en mannetjes die elkaar besnuffelen. Ze doen en zijn, meer niet. Langzaam wordt gefocust op de 22-jarige Anna en de 17-jarige Dimitri, die naar elkaar toegroeien zonder daar veel woorden aan vuil te maken.

De cast is een mengeling van knap spelende amateurs en professionals. Vooral Dimitra Vlagopoulou maakt van Anna een prachtige tragische heldin.

Het vervallen Olympisch dorp is meer dan een prachtig gefilmd decor: het is een voortdurende herinnering aan de gloriedagen van Griekenland. Het is een symbool voor de huidige situatie: de peperdure Spelen van 2004 hebben volgens economen bijgedragen aan de economische malaise van nu

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen