Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Phantom Thread

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


10-05-2018 van 20:00 t/m 22:30
11-05-2018 van 20:00 t/m 22:30
12-05-2018 van 20:00 t/m 22:30
13-05-2018 van 14:00 t/m 16:30

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Phantom Thread

Verenigde Staten, 2017 / 130 minuten
Regie: Paul Thomas Anderson
Met: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps e.a.

★★★★★ Volkskrant – ““Anderson laat zien dat binnen elke relatie een oorlog woedt, compleet met aanvalstactieken
★★★★★ NRC – “Onheilszwanger Phantom Thread is een lust voor het oog

De hoofdpersoon, Reynolds Woodcock, is een gevierde Britse modeontwerper, een Londense versie van Christiaan Dior. Het zijn de late jaren vijftig en couture is voor de vermogende upperclass. De modeontwerper toont zijn genie met tiranniek gedrag en de mensen om hem heen beschouwen hem als een god; zijn klanten smeert hij stroop om de mond.

Met deze film werkt regisseur Anderson uit wat hij begon met The Master, een film uit 2012 over een sekteleider. Ook nu een goeroe. Hoe kwetsbaar is hij, dat is de vraag. En ook hier dient zich een afwijkende volgelinge aan: de jonge vrouw Alma, de modekoning lijft haar in bij zijn hofhouding als zoveelste wegwerpschoonheid. Maar hij vergist zich zal blijken. En dat wordt in de titel van de film al aangegeven: in Fantoomdraad zit de fantoompijn van de modeontwerper. In Thread zit threat, dreiging, verstopt en die dreiging zal waarheid worden, weet hij en ook de kijker.

Alma is een indolent en ondermijnend type, ze speelt een sinister spel en lijkt daarmee opgewassen tegen de vervelende neuroot die alles onder controle wil houden.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen