Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Rey (Previously Unreleased)

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


21-01-2019 van 20:00 t/m 21:45

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Rey (Previously Unreleased)

Chili, 2017 / 91 minuten
12 jaar – Angst
Regie: Niles Atallah
Met: Rodrigo Lisboa, Claudio Riveros
Ondertitel: Engels – Vertoning zonder pauze

Het avontuur van een Franse advocaat, De Tounens, die in de negentiende eeuw naar Chili vertrekt om koning te worden van Patagonië. Deze Franse avonturier dacht de Chileense regio Araucanië met het Chileens-Argentijnse Patagonië te verenigen. Dat noemde hij dan een koninkrijk en kroonde zichzelf tot koning. Maar dan komen de eerste hallucinaties die hinten op het latere mislukken van de exercitie.

Uit het genre van doordraaiende Europese avonturiers in Zuid-Amerika. Een magisch-realistische avonturenfilm. Over het gevecht tussen mens en natuur, of over westerse veroveringsdrang van een authentieke, onaangepaste manier van leven.

Het grootste deel van het verhaal wordt verteld in flashbacks, te beginnen bij de rechtszaak van de Chileense staat tegen de Tounens. Dat geeft hem wel de kans om zijn interpretatie van “het koningschap” uit de doeken te doen.

Hij wordt beschouwd als een Franse spion en wordt aangeklaagd voor hoogverraad. Het beeld raakt steeds meer bekrast en bevlekt of lost soms bijna op, alsof de gekte niet alleen de Tounens verteert, maar ook de film.

 

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen