Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Roma

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


13-01-2019 van 14:00 t/m 16:00
19-01-2019 van 20:00 t/m 22:00
27-01-2019 van 14:00 t/m 16:00

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Roma

Spanje, 2018 / 135 minuten
16 jaar – Geweld – Grof taalgebruik
Regie: Alfonso Cuarón
Met: Marina de Tavira, Yalitza Aparicio en Daniela Demesa
Ondertitel: Nederlands

Roma is het meest persoonlijke project van de met een Oscar bekroonde regisseur en schrijver Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y tu Mamá también). De film volgt Cleo, een jonge huishoudelijke hulp van een gezin uit de middenklasse in Mexico-stad. Cuarón schrijft daarmee een subtiele liefdesbrief aan de vrouwen die hem hebben grootgebracht. Op basis van zijn jeugd schetst hij een levendig, ontroerend portret van de dagelijkse strijd van families en de sociale hiërarchie in het onrustige politieke klimaat van de jaren 70.

De jarenzeventig-familiegeschiedenis is vernoemd naar de Colonia Roma stadswijk in Mexico-stad, waar tweevoudig Oscarwinnaar Cuarón opgroeide in een middenklasse-gezin met een inwonend kindermeisje uit een van de oorspronkelijke bevolkingsgroepen van Mexico. Decennia later besloot de 56-jarige filmmaker een roerige periode uit zijn jeugd en geboorteland te verfilmen vanuit háár gezichtspunt: de hulp uit de lagere klasse. Die hoofdrol wordt gespeeld door Yalitza Aparicio, een jonge Mexicaanse vrouw die nooit eerder acteerde.

Op de meest recente editie van het Filmfestival van Venetië won regisseur Cuarón met Roma, een productie van Netflix, de Gouden Leeuw voor beste film.

 

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen