Room

Theater Landgraaf


02-04-2017 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Canada, 2015, 118 minuten | Theater Landgraaf

Regie: Lenny Abrahamson
Met: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers e.a.
Reserveren bij Theater Landgraaf,  Kerkberg 4, Waubach: 045 531 0929

★★★★★ De Volkskrant –  ‘Room is verpletterend fragiel en hartverscheurend’

★★★★ Trouw – ‘Onderzoek naar de grenzeloze liefde tussen moeder en kind’

Room vertelt het verhaal van een moeder en haar zoontje, die hun leven doorbrengen in gevangenschap. De kleine Jack (Jacob Tremblay) weet niet beter. Hij is geboren en opgegroeid in de kamer waar zijn moeder als 17-jarig meisje werd opgesloten door haar ontvoerder en verkrachter.

Net als het boek van Emma Donoghue, die ook het scenario schreef – legt Room het perspectief vooral bij het 5-jarige jongetje. Hij mist de buitenwereld niet, simpelweg omdat hij niet eens weet dat er zoiets bestaat. Zijn moeder heeft dat lang zo gelaten, maar besluit hem op een dag toch te vertellen over de situatie waarin zij zich bevinden. Ook om samen te kunnen werken aan een ontsnappingsplan.

Room is hartverscheurend en hartroerend. Niet omdat regisseur Lenny Abrahamson (Adam & Paul, Frank en What Richard did) er een hartbrekende film van maakte. In tegendeel. Hij wil niets kapotmaken. Hij kiest ervoor om niet de horror van de situatie, niet het onbegrijpelijke ervan, niet de misdaad of de gevangenschap te beklemtonen, maar de veerkracht van moeder en zoon. Ook al begrijpen we van meet af aan dat voor deze twee nooit meer iets in hun leven vanzelfsprekend zal zijn.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen