Sleep has her House

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


14-01-2018 van 14:00 t/m 16:00

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Sleep has her House

Groot-Brittannië, 2017 / 90 minuten
Regie: Scott Barley

Film Club De Spiegel (def)
Voorstelling in het kader van Filmclub De Spiegel.
Inloop vanaf 13.00 uur
Z
onder Pauze
Als voorfilm vertonen wij de wereldpremière van Barley’s korte film Womb 

 

Het einde der tijden is nabij. De mens is al gestorven. We zien en horen een uil in de verte. Een ezel schreeuwt zijn laatste adem uit. De waterval droogt op. De eerste bliksem zet zich langzaam in. Het begint te stormen. Het beeld gaat op zwart. Totdat het licht terugkomt uit de duisternis. Zijn we in het hiernamaals?

Sleep Has Her House is geregisseerd door de 25-jarige Brit Scott Barley, die ook de producent van de film was, cinematograaf, geluidsontwerper en editor. Hij is van oorsprong een kunstenaar en regisseur uit Newport, South Wales, momenteel woonachtig in Londen. Scott studeerde kunst en design aan de Cardiff Metropolitan University waar hij zich concentreerde op thema’s van existentiële angst, isolatie en metafysica.

Gebaseerd op het onderbewustzijn van de mens en de hardheid van de natuur, stelde Barley een interactieve installatie tentoon, bestaande uit meubilair en insecten uit de woonkamer en een videowerk, waarvoor hij in 2012 werd uitgeroepen tot een van de top 25 opkomende jonge kunstenaars in Engeland en Wales. Zijn werk wordt vaak vergeleken met dat van Stan Brakhage, Philippe Grandrieux, Béla Tarr en Caspar David Friedrich (Schilder).

Verbluffend speelfilmdebuut.

 

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen