Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Summer 1993

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


12-10-2017 van 20:00 t/m 22:00
13-10-2017 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Kinderen, Senioren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Summer 1993

 

Spanje, 2017 / 97 minuten
Regie: Simon Simon Pipó
Met: Laia Artigas, Paula Blanco e.a.

 

★★★★ Volkskrant – “‘Erg knap, hoe Simón uit de verschillende gezichten van haar jonge actrice een getraumatiseerd, bijzonder menselijk personage kneedt, dat je vrijwel direct in je hart sluit.
★★★★ NRC – “De film maakt invoelbaar hoe complex, maar vooral hoe cruciaal het is om kinderen ‘met bagage’ een stabiel huis te bieden.

Coming of age-drama over de zesjarig Frida. Wanneer haar ouders sterven, moet ze een nieuw thuis zien te vinden bij haar oom en tante op het platteland van Catalonië.

Frida’s oom en tante ontvangen haar met open armen en proberen hun nieuwe dochter zich thuis te laten voelen, maar Frida heeft grote aanpassingsproblemen. Ze voelt zich naast haar vierjarige nichtje Anna steeds op de tweede plaats komen en daar moet Anna het voor ontgelden. Frida wil het liefst weer naar de stad en broedt op een manier om terug te keren.

Filmmaker Carla Simón putte in haar regiedebuut uit haar eigen ervaringen. Ook haar moeder overleed in de zomer van 1993, nadat haar vader al eerder aan eenzelfde ziekte was gestorven. Het naturelle acteerwerk van de piepjonge Laia Artigas als Frida trekt de aandacht. Met haar krullenbol en wijze blik in haar ogen weet ze de kijker te veroveren.

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen