Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Sunset

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


08-06-2019 van 20:00 t/m 22:30
16-06-2019 van 14:00 t/m 16:30

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Sunset

Hongarije, 2019 / 142 minuten
Regie: László Nemes
Met: Juli Jakab, Vlad Ivanov, Evelin Dobos, Marcin Czarnik e.a.

★★★★☆ NRC“Vernieuwende immersieve filmstijl”
★★★★☆ VPRO“Eigenzinnige zelfverzekerde film.”
★★★★☆ Cinemagazine “Enerverend’”

De nieuwe film van Oscarwinnaar László Nemes (Son of Saul), bekroond met de Fipresci Prijs op het filmfestival in Venetië, waarin een jonge vrouw terugkeert naar haar geboorteplaats, op zoek naar antwoorden over haar familie en verleden. Een mysterieuze zoektocht aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, waarin droom en werkelijkheid door elkaar heen lopen.

Er heerst onrust en chaos in Boedapest wanneer de 20-jarige Írisz (Juli Jakab) vanuit Wenen terugkeert naar de Hongaarse hoofdstad, haar geboorteplaats. Ze solliciteert naar een baan in een elegante hoedenwinkel, ooit eigendom van haar ouders, die ze op 2-jarige leeftijd verloor bij een tragisch ongeval. Wanneer ze er achter komt dat ze een broer heeft, zet ze alles op alles om hem te vinden. Ondanks de gevaren die op de loer liggen, is Írisz vastberaden om haar zoektocht naar antwoorden voort te zetten, zelfs wanneer er donkere geheimen uit het verleden naar boven komen.

Hoeden spelen een prominente rol in Sunset en staan symbool voor de periode waarin de film zich afspeelt. László Nemes vertelde hierover: ‘Voor de Eerste Wereldoorlog droeg iedereen hoeden. De soort hoeden die mensen droegen, lieten hun plek in de maatschappij zien… Ik wilde de kijker meenemen in een zeer verfijnde wereld, maar waar tegelijkertijd grote problemen heersen onder de oppervlakte.’

Net als bij Son of Saul werkte de Hongaarse regisseur László Nemes samen met cameraman Mátyás Erdély. Zijn lange, droomachtige 35mm-shots werden na de première op het Filmfestival van Venetië geprezen door de internationale pers: ‘Hoe meer we door Mátyás Erdély’s prachtige cinematografie in Írisz haar wereld worden getrokken, des te meer je daar wilt blijven rondhangen, ondanks het dreigende gevaar.’ (M.E.B.)

Nominaties en awards

2018 Officiële Selectie – Venetië Filmfestival
2019 Officiele selectie International Film Festival Rotterdam
2018 Fipresci Prijs – Venetie Filmfestival
2018 Officiele selectie – Toronto International Filmfestival

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen