Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Tarde Para Morir Joven

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


30-08-2019 van 20:00 t/m 22:15
31-08-2019 van 20:00 t/m 22:15

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Tarde Para Morir Joven

Argentinië/Brazilië/Chili/Nederland, 2018 / 110 minuten
Regie: Dominga Sotomayor Castillo
Met: Antar Machado, Demain Hernández, Magdalena Tótoro

Adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Sofia, die, na de val van Pinochet in 1990, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes. Het zijn duidelijk niet alleen de tieners die groeipijnen moeten ondergaan. Het is ook Chili zelf dat weer moet leren op eigen benen te staan.

We zien Sofia en de andere leden van de commune in de zomer van 1990, de eerste zomer waarin de democratie weer terug is in hun land. De tieners ontdekken hun eerste liefdes en angsten en zo ver verwijderd van de stad worden ze geconfronteerd met de gevaren van de natuur. De toekomst brengt onzekerheid, zowel voor de tieners als voor Chili. Sotomayor’s film dompelt je onder in gestolen momentopnames van de jeugd. Opgroeien wordt een bijna tastbare ervaring in deze deels autobiografische film.

Tarde para morir joven is een mooi portret van een jong Chili dat, net als de drie tieners Clara, Sofía en Lucas, haar weg moet vinden in de wereld. De prachtige shots van de natuur rondom de Andes en het geweldige acteerwerk maken het een intrigerende film, die prettig weemoedig stemt. (M.v.H.)

Zilveren Luipaard v.h. Locarno Film Festival

KNF prijs v.d. Nederlandse Filmjournalisten voor Best Nederlandse Coproductie

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

 

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen