Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

The Ancient Woods

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


25-11-2018 van 14:00 t/m 15:30
02-12-2018 van 14:00 t/m 15:30

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

The Ancient Woods

Litouwen, 2017 / 85 minuten
Alle leeftijden
Regie: Mindaugas Survila
Met: heel veel dieren.
Ondertitel: Nederlands – Vertoning zonder Pauze

★★★★☆ NRC“Het bos fluistert zijn eigen verhalen “
★★★★☆ Cinemagazine “Verfrissend feest voor de zintuigen “
★★★★☆ Parool“Hypnotiserend schouwspel “
★★★★☆ Volkskrant“Voice-over is niet nodig in de schitterende natuurdocumentaire The Ancient Woods “

Grote bioscoophit in Litouwen, het vaderland van de regisseur. Hij werkte tien jaar aan dit passieproject. Het is een zeer atypische natuurfilm geworden. Op een bijzonder mooie manier zijn de verschillende bewoners van een van de laatste stukken oerbos in Litouwen in beeld gebracht, waarbij kanten van de natuur belicht worden, die je anders nooit ziet bij natuurdocumentaires.

Er is geen achtergrondmuziek, noch een commentaarstem, alleen het bijna tastbare geluid van het bos en de magische situaties die daar in uitzonderlijke beelden zijn vastgelegd.

Soms vraag je je af wat je precies ziet, een gevecht of het begin van een paringsritueel, maar het gebrek aan commentaar geeft je ruimte om zelf te interpreteren of puur te ervaren.

Survila legt zonder commentaar het rijke leven in het oerbos in Litouwen vast. Hij zoomt in op de dieren, van de donkere bossen tot de wolvengrotten en het nest van de zwarte ooievaar. Hij besteedt veel aandacht aan elk van de dieren, maar vergeet de mensen niet die in de buurt van het bos leven. Zo is het een poëtisch en compleet portret geworden van het leven in het bos.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen