The Beguiled

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


09-10-2017 van 20:00 t/m 21:45
10-10-2017 van 20:00 t/m 21:45
11-10-2017 van 20:00 t/m 21:45
13-10-2017 van 20:00 t/m 21:45

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

The Beguiled

Verenigde Staten, 2017 / 94 minuten
Regie: Sofia Coppola
Met: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst e.a.

★★★★ VPRO – “Sterk spel en mooi broeierig gefilmd
★★★★ NRC – “Prachtig gefotografeerd

 

Het verhaal van The Beguiled (de bedrogene) speelt zich af op een meisjesinternaat in het zuiden van Amerika in 1864 tijdens de burgeroorlog.

De vrouwen die in het internaat wonen, leven afgeschermd van de grauwe buitenwereld. Op een dag wordt een gewonde soldaat uit de Noordelijke Staten aangetroffen en wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Dat levert veel opwinding in het internaat. Niet alleen vanwege zijn afwijkende opvattingen maar ook de aanwezigheid van een aantrekkelijke man brengt de hoofden van vooral de oudere meisjes en leraressen op hol. Na zijn herstel zal hij als krijgsgevangene worden overgedragen aan het zuidelijke leger, zo is de afspraak.

Langzaam verovert hij de harten van de vrouwen in het huis. Er ontstaan spanningen en onderlinge rivaliteit tussen de vrouwen waardoor het verhaal een onverwachte wending krijgt. Jaloezie en verraad spelen een grote rol.

Sofia Coppola, bekend van Lost in Translation en Marie Antoinette, levert een spannende thriller met deze film. Het boek A painted Devil van Thomas Cullinan vormt hiervoor de basis. Eerder werd dit verhaal verfilmd met Clint Eastwood, maar Coppola vertaalt het verhaal nu gezien vanuit de vrouwen. The Beguiled werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes waar Coppola de prijs voor beste regie kreeg.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

 

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen