Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

The Bookshop

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


15-09-2018 van 20:00 t/m 22:15
16-09-2018 van 14:00 t/m 16:15
20-09-2018 van 20:00 t/m 22:15
21-09-2018 van 14:00 t/m 16:15
30-09-2018 van 14:00 t/m 16:15

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

De Spaanse regisseuse Isabel Coixet weet de sfeer in de naoorlogse vissersplaats in Engeland goed te treffen: kleine panden en straten, hardwerkende winkeliers, vissers en huisvrouwen. Beelden van ruisend graan en bomen en donkere zee maken het plaatje compleet. (K.H).

The Bookshop

Spanje, 2018 / 113 minuten
Regie: Isabel Coixet
Met: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson, Hunter Tremayne, Honor Kneafsy e.a.
Ondertitel: Nederlands

In The Bookshop, de verfilming van het boek van Penelope Fitzgerald, wil de jonge weduwe Florence Green haar leven een andere invulling geven. Ze verhuist naar een kleine stad op het platteland om daar een boekwinkel te beginnen en haar liefde voor literatuur uit te dragen. Zij komt in botsing met een rijke dame, die andere plannen heeft met het pand voor de winkel. En ze krijgt steun van een eenzame weduwnaar.

Het verhaal speelt in 1959 en geeft een mooi, ouderwets tegenbeeld van de razendsnelle Hollywoodfilmverhalen. De film biedt een verstilling die opvallend is tussen de hectiek van veel hedendaagse films.

De regisseuse maakt een paar interessante keuzes. Zo laat ze de weduwnaar Brundish vooral door middel van door hemzelf uitgesproken briefteksten aan het woord komen. Ook de ode aan het boek en de boekwinkel komt sterk naar voren.

De tegenwerking van de conservatieve dorpelingen onder leiding van de welgestelde Violet Gamart, laat de vastberadenheid van Florence, die moet opboksen tegen desinteresse, onwetendheid en sociale macht, sterk tot uiting komen. Mrs. Gamart stelt alles in het werk om haar doel te bereiken: met charme, censuur, verraad, concurrentie en (nieuwe) regelgeving ondermijnt ze de droom van Florence.

De Spaanse regisseuse Isabel Coixet weet de sfeer in de naoorlogse vissersplaats in Engeland goed te treffen: kleine panden en straten, hardwerkende winkeliers, vissers en huisvrouwen. Beelden van ruisend graan en bomen en donkere zee maken het plaatje compleet.(K.H.).
Prijzen: Drie Goyas (Spaanse Oscars) voor Beste Film, Regie en Scenario

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen