Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

The Cleaners

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


02-07-2018 van 20:00 t/m 21:45

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

The Cleaners

 

Brazilië, Duitsland, 2018 / 93 minuten
Regie: Moritz Riesewieck en Hans Block

 

 

★★★★ fILMTOTAAL – “‘.Laat op intrigerende wijze zien hoe de grote internetbedrijven wereldwijd het vrije gedachtegoed ondermijnen en beïnvloeden’?”
★★★★Volkskrant – “The Cleaners geeft de schoonmakers van internet een gezicht?”
★★★★VPRO Cinema – “Indrukwekkend en soms ronduit grappig”
★★★★ NRC – “Asociale sociale media’
★★★★ Cinemagazine – “Zeer actuele en scherpzinnige documentaire”

Perfect getimede docu over Facebooks macht op ons wereldbeeld. Zit anderhalf uur op het puntje van je stoel om te zien hoe deze documentaire, die begint als een thriller, afloopt. Een opwindende, fantastische en bijzonder actuele film over hoe de sociale media de wereld aan het stukmaken zijn. Het lukt twee jonge Duitse filmmakers om toegang te krijgen tot een van de beter bewaarde geheimen van Facebook.

De documentaire graaft steeds dieper in de achterkant van de sociale media. We zien hoe die onze wereld vervormen en aantasten. Block en Riesewieck lukt het om contact te krijgen met de mensen die de ondankbare taak hebben om te bepalen wat wel en wat niet op Facebook mag staan. Vanuit een anoniem kantoorgebouw op de Filippijnen scannen zij de hele wereld. Niet gehinderd door enige kennis van verschillende culturen, geschiedenis, politiek of seks proberen deze ‘cleaners’ de protocollen zo goed mogelijk toe te passen.

We krijgen voor het eerst inzicht in waarom bepaalde beelden wel of niet gezien mogen worden. Maar ook hoe verontwaardiging opgeklopt wordt door middel van de gebruikte algoritmes. George Orwells voorspelling (1984) is hierbij kinderspel.

In landen waar internet hetzelfde is als Facebook, zijn de gevolgen desastreus. Wat een perfecte timing van deze regisseurs! We zien bijna dagelijks de uitwassen van de sociale media in het nieuws.

De film laat zien hoe diep verweven de negatieve gevolgen zijn met het wezen van de sociale media. En dat er dus ook geen eenvoudige oplossingen zijn. Stof tot nadenken en discussie.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen