SCHUNCK heropent – onder voorbehoud – vanaf 19 mei. Leerlingen muziek & dans zijn dan weer welkom. De bibliotheek en het museum blijven voorlopig gesloten. Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

The Death of Stalin

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


30-08-2018 van 20:00 t/m 22:00
31-08-2018 van 20:00 t/m 22:00
01-09-2018 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont: The Death of Stalin, een bijzondere inkijk in de radarwerken van een moreel door en door rot regime.

The Death of Stalin

België/Canada/Frankrijk/Groot-Brittannië, 2018 / 106 minuten
Regie: Armando Iannucci
Met: Steve Buscemi, Jeffrey Tambor, Simon Russell Beale e.a.
Ondertitel: Nederlands

★★★★☆ Volkskrant“Iannucci heeft een goed oog voor de idiotie van de macht”
★★★★☆ VPRO Cinema“…origineel, soms hilarisch en uitermate wrang”
★★★★☆ Filmvandaag.nl“Meesterlijke balans tussen eerlijkheid en duistere humor”

Armando Iannucci is ook het brein achter de succesvolle HBO-serie Veep, de satirische Britse televisieserie The Thick of it en de daarvan afgeleide speelfilm In the Loop.

Hij schrikt niet terug voor bijtende humor die ook ergens over gaat. Dit, in combinatie met zijn sterke cast, levert hoogst entertainende geschiedenis op. Hij zoekt de humor tussen de horror en vindt die nog ook.

The Death of Stalin biedt een bijzondere inkijk in de radarwerken van een moreel door en door rot regime. Josef Stalin werd in zijn laatste uren slachtoffer van zijn eigen schrikbewind. Er zijn bijvoorbeeld geen artsen beschikbaar, want die zijn allemaal afgevoerd naar strafkampen. Als in maart 1953 het land is ondergedompeld in rouw, vechten zijn mogelijke opvolgers elkaar de tent uit.

Het heeft de humor van Monty Python, maar blijft dicht bij de historische werkelijkheid. Iannucci laat zien hoe ontwrichtend de onvoorspelbaarheid van autoritair leiderschap is.

De film is gebaseerd op de Franse striproman van Fabien Nury en Thiery Robin, die geschiedkundige bronnen gebruikten. (M.v.H.)

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen