Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

The Fury of a Patient Man

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


28-09-2017 van 20:00 t/m 21:45
29-09-2017 van 20:00 t/m 21:45
30-09-2017 van 20:00 t/m 21:45

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

The Fury of a Patient Man

Spanje, 2016 / 92 minuten
Regie: Raul Arévalo
Met: Antonia de la Torre, Luis Callejo, Ruth Diaz e.a.

 

 

★★★★ AD – “Geslaagd filmdebuut
★★★★ VPRO – “Superieure wraakfilm
★★★★ Het Parool – “…een fijne, rauwe dynamiek
★★★★ Trouw – “…sluit moeiteloos aan bij het rijtje hoogstaande Spaanse thrillers van de laatste jaren

Broeierige thriller over een man die wacht op het moment waarop hij wraak kan nemen. Het begint als een sociaal drama over gebroken mensen, met andere verwachtingen van het leven, die nu een tweede kans op geluk zien. Daarna verandert het in een soort roadmovie met westerntrekjes. De film doet denken aan het werk van Quentin Tarantino, die zijn oeuvre rond het thema wraak heeft gebouwd.

We zien het buurtleven in een arbeiderswijk van Madrid en de ontluikende romance tussen de introverte José en de mooie maar ongelukkige Ana. In de tweede helft van de film vindt een aantal geweldsexplosies plaats. Een combinatie dus van drama en wraakthriller.

Als Curro na acht jaar gevangenis weer vrij is, kijkt hij uit naar het weerzien met Ana. Ze zijn al heel lang samen en zij staat achter de bar in het café waar al zijn vrienden komen. Maar daar hangt ook een vreemde stille man rond, die met Ana aanpapt. Hij is van het type stille wateren, diepe gronden. Hij legt het aan met de vrouw van de man die hem naar zijn toekomstige slachtoffers moet leiden. Wraak smaakt extra zoet als je het geduld van José kunt opbrengen.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

 

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen