Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

The Handmaiden

SCHUNCK Glaspaleis
(Filmzaal +5)

20-04-2017 van 20:00 t/m 22:25
21-04-2017 van 20:00 t/m 22:25

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Zuid-Korea, 2016, 141 minuten

Regie: Chan-wook Park

Met: Ha Jung-woo, Kim Min-hee, Jo Jin-woong e.a.

16 jaar, geweld, grof taalgebruik, angst, seks

★★★★★ VPRO Cinema

‘Erotisch en onweerstaanbaar verhaal’

★★★★★ Het Parool

‘Zinderende traktatie’

★★★★ The Guardian

‘Prachtig ontworpen en seksueel bevrijdend’

★★★★ De Volkskrant

We zien hoe nekhaartjes worden gestreeld – en dan moeten de scènes met lolly’s, kwastjes, balletjes en belletjes nog komen. Alles is erotiek in de technisch perfecte vertelling van de Zuid-Koreaan Park Chan-wook.

 

The Handmaiden begint met het verhaal van weesmeisje en dievegge Sookee. In het door Japan bezette Korea van de jaren dertig gaat zij als dienstmeid aan de slag in het gotische landhuis van een steenrijke Koreaan met een uit de hand gelopen obsessie voor erotische Japanse literatuur. Sookee wordt aangenomen om het leven van zijn in luxe gevangenschap levende nicht, mevrouw Hideko, te veraangenamen, maar geen van beiden weet dat Sookee werkt voor een zogenaamde graaf die via haar dichter bij mevrouw Hideko hoopt te komen.

Maar waar de graaf en de kasteelheer geen rekening mee hielden, is dat de twee vrouwen een intense en stomende relatie krijgen. En door hun liefde voor elkaar ontdekken ze dat ze zich niet hoeven te schikken in de plannen die mannen maken over hun leven én hun dood.

The Handmaiden  – losjes gebaseerd op de bestseller Fingersmith van Sarah Waters – is een heerlijke, opwindende en beeldschone thriller over verraad en verleiding, even sensueel als verontrustend. Met onder de oogverblindende oppervlakte een gelaagd verhaal over klasse en identiteit en het spelen van rollen. Over wie je bent in andermans ogen versus wie je zelf wilt zijn.

Laat je verleiden en zachtjes kastijden door deze duistere erotische thriller van grootmeester Park Chan-wook, een prachtige en waardige toevoe­ging aan zijn eigenzinnige oeuvre. (M.B.)

Reserveren via de website van Filmhuis de Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen