Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

The Insult

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


20-04-2018 van 20:00 t/m 22:15

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

The Insult

België, Cyprus, Frankrijk, Libanon, 2017 / 112 minuten
Regie: Ziad Doueiri
Met: Adel Karam, Christine Choueiri, Kamel El Basha e.a.

★★★★ Volkskrant“Ruziën en beledigen wordt in The Insult haast tot kunst verheven, maar toch is het een liefdevol portret van het leven in Libanon. Zelden bevatte een film zo veel woede en nuance tegelijk”

 

Het escaleert allemaal behoorlijk snel. De Libanese christen Toni morst water vanaf zijn balkon en maakt de Palestijnse bouwopzichter Yasser nat. Die komt verhaal halen, want er steekt een afvoerpijp uit Toni’s balkon die daar niet hoort. Omdat Toni geen zin heeft in gezeur, mondt het uit in ruzie, forse beledigingen, mislukte excuses en uiteindelijk een paar gebroken ribben. Maar dat is nog maar het begin. Hoewel er door diverse betrokkenen uit beide groepen pogingen worden gedaan om het oplaaiend conflict te sussen en er meerdere momenten zijn waarop de gehoopte wending in het verhaal nabij lijkt te zijn, lukt het de kemphanen amper om elkaar te bereiken.

In The Insult, de eerste Libanese film die voor een Oscar is genomineerd (in de categorie beste niet-Engelstalige film, waar hij het moet opnemen tegen onder meer The Square en Loveless), gaat het om meer dan een straatruzie. De kloof tussen christenen en Palestijnen is diep en het is bij lange na niet de enige scheidslijn in de Libanese samenleving, waar achttien verschillende religieuze groepen worden erkend.

 

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen