Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

The last Honey Hunter & Il Monte delle Formiche

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)
(8)

04-11-2018 van 20:00 t/m 21:30

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Kinderen, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

The last Honey Hunter & Il Monte delle Formiche

Italië/Verenigde Staten, 2016 / 99 minuten
Alle leeftijden
Regie: Ben Knight en Ricardo Palladino
Ondertitel: Engels – Vertoning ihkv. Dutch Mountain Filmfestival

The last Honey Hunter

Van de honing die uit de Hongu-vallei in Nepal komt, wordt gezegd dat deze geneeskrachtige en geestverruimende eigenschappen heeft, en de verkoop biedt het dorp Saadi een belangrijk seizoensinkomen. Maar er zijn nadelen aan het consumeren van de honing, die af en toe ernstige ziekte, verlamming of zelfs de dood veroorzaakt. Het oogsten van deze zeldzame stof is ook een gevaarlijke zaak, waarbij enkele honingjagers hoog boven diepe kloven worden opgehangen om de meest afgelegen bijenkorven te bereiken. En dan zijn er de bloedzuigers die de honingjagers uit hun benen moeten plukken terwijl ze door de jungle lopen. Maar de mannen voelen zich niet onveilig, omdat de alom gerespecteerde figuur Mauli Dhan een droom had waarin de geest Rongkemi een belangrijke rol speelde. Na een droom als deze, voelen Mauli en zijn collega’s Ashan en Jange zich veel beter over hun oogstexpeditie. De pracht van de mistige en regenachtige Nepalese jungle combineert met verhalen over rituelen en geesten om een magische blik te werpen in het leven van een honingzoeker.

Il Monte delle Formiche

Al eeuwenlang komen op 8 september talloze zwermen gevleugelde mieren aan op de Berg der Mieren. Vergelijkbaar met wolken die de lucht versluieren, paren deze kleine insecten in een prachtige vlucht gevolgd door de dood van alle mannetjes, die uitgeput neervallen op de binnenplaats van de kerk, ooit Santa Maria Formicarum genoemd op de bergtop. De parende vlucht als een extatische verschijning voor de ogen van de nieuwsgierigen, toeristen en gelovigen, die hier elk jaar arriveren om dit feest gewijd aan de Maagd van de berg der mieren te bewonderen en te vieren. Dit unieke evenement is het startpunt voor reflectie in de film, die vragen stelt over de aard van de kleine insecten en die van de mens. Grote schrijvers als Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck en entomoloog Carlo Emery hebben hen veel bestudeerd: hun woorden weerklinken in de stemmen van de getuigen in deze film.

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen