Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

The Road to Mandalay

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


12-10-2018 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

The Road to Mandalay

2016 / 108 minuten
12 jaar – Geweld
Regie: Midi Z
Met: Ko Kai. Ke-Xi Wu
Ondertitel: Nederlands

★★★★☆ Volkskrant“Messcherp drama waarin een scheut surrealisme de kalmte breekt”

Tijdens een snikhete zomer in Bangkok arriveren nieuwe vluchtelingen uit Myanmar. Een van hen is Lianqing, een jonge vrouw die geld heeft gespaard om per rubberboot de Mekong over te steken. Daarna gaat het per motorfiets en vrachtwagen naar de Thaise hoofdstad waar Lianqing hoopt op een beter leven.

Zij is niet de enige: in Thailand leven miljoenen migranten uit Myanmar. Het vroegere Burma mag dan de laatste jaren democratischer en vrijer zijn geworden, armoede drijft jongeren het land uit. In een rustige observerende stijl volgt scenarist en regisseur Midi Z, die zelf in Myanmar opgroeide en op zijn zestiende uitweek naar Taiwan, het lot van de jonge vrouw. Lianqing is vol goede moed.

Ze ambieert een net baantje op kantoor, maar zonder identiteitskaart en werkvergunning komt ze niet ver. Vanuit een baantje als afwasser belandt ze in een fabriek waar werknemers elkaar speed toeschuiven om tijdens de lange, zware uren op de been te blijven. Op een dieet van ijswater en noedels slaat ze zich door de dag.

The Road to Mandalay boeit door de enorme kalmte waarmee het moderne survivalverhaal wordt verteld. Dit is geen migrantendrama met uitroeptekens, maar een film die door blikken en gebaren onder je huid kruipt. Tussendoor speelt een voorzichtige, tedere romance tussen Lianqing en de eveneens uit Myanmar afkomstige Guo. Het is het verhaal van twee mensen die door verschillende toekomstdromen uit elkaar worden getrokken. En zo stapelt de film drama op drama.

Op het filmfestival van Venetië won deze film in 2016 de Fedora Award for Best Film

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen