Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

The third Murder

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


26-01-2019 van 20:00 t/m 22:20

Entree: €8,00

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

The third Murder

Japan, 2017 / 124 minuten
Regie: Hirokazu Kore-eda
Met: Masaharu Fukuyama, Kôji Yakusho en Suzu Hirose
Ondertitel: Nederlands

Kore-eda (Nobody knows, Like Father, Like Son) houdt ons een spiegel voor over recht en gerechtigheid. Een advocaat probeert uit te zoeken wie de directeur van een fabriek heeft vermoord. Tijdens deze zoektocht verliest hij het vertrouwen in de rechtsstaat. Het begrip waarheid wordt steeds meer in twijfel getrokken, waarbij het Japanse rechtssysteem er ook van langs krijgt: vonnissen worden voltrokken op basis van juridische en economische gunsten.

Als rechters nog in waarheid geloven, worden ze zelf gestraft. We zien hoe bureaucratische willekeur gebruikt en misbruikt kan worden. De rechtbank blijkt de laatste plaats op aarde te zijn waar de onderste steen boven gehaald kan worden. Deze bedrieglijk gelaagde film laat de kijker in de hoeken zoeken naar antwoorden, waardoor hem ontgaat dat de waarheid in het midden ligt. De waarheid is ongrijpbaar, kan ver verwijderd liggen van de menselijke ervaring en herinnering. (MvH)

Zes Japanse filmprijzen, waaronder Beste Film en Beste Regie

Tickets via de site van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen