Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Ultimo Tango

SCHUNCK Glaspaleis
(Filmzaal +5)

21-05-2017 van 14:00 t/m 15:30

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Argentinië, Duitsland, 2015, 85 minuten

Regie: German Kral

Met: Juan Carlos Copes, Maria Nieves Rego, e.a.

Alle leeftijden, grof taalgebruik


★★★★
 Het Parool “Zij was stapel op die knappe jongen, hij was vooral gek op haar enorme danstalent”

Documentaire over Argentinië’s beroemdste tangopaar.

Twee bejaarde wereldberoemde tangodansers kijken op hun leven terug. Ze vertellen over een leven samen vol liefde, ambitie en haat. Want met veertien en zeventien jaar was er eerst de liefde, hoe ze perfecte partners werden, privé en op de dansvloer, hoe ze samen wereldberoemd werden. Ze combineerden verschillende stijlen en zorgden daarmee voor een nieuwe variatie op de tango, die aansloeg bij het grote publiek. Daarna de haat als hij haar dumpt voor een jongere (dans)partner.

Ze vertellen ieder vanuit hun eigen perspectief, maar Maria is meer aan het woord, waardoor haar verdriet en teleurstelling meer nadruk krijgen. Na jaren samen verlaat Juan haar voor een jongere vrouw. Toch blijven ze nog samen dansen, maar na vijftig jaar dumpt hij haar ook als danspartner.  Maria heeft geen kinderen gekregen, Juan wel met zijn tweede vrouw.

Met prachtige dans en muziek krijgen we een boeiend portret van twee interessante personages. Twee geweldige dansers die hun hele leven in het teken van de tango hebben gezet. (M.v.H.)

Reserveren via de website van filmhuis de Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen