Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Vivre Sa Vie

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


12-04-2018 van 20:00 t/m 21:30

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Vivre Sa Vie

Frankrijk, 1962 / 80 minuten
Regie: Jean-Luc Godard
Met: Sady Rebbot, Anna Karina, André S. Labarthe e.a.

Gerestaureerde klassieker – zonder pauze

 

Nana verlaat haar man en kind en zoekt haar eigen weg in Parijs. In twaalf hoofdstukken zien we hoe ze werkt in een platenzaak, gedoe heeft met de politie en in de prostitutie terecht komt. Fascinerend mooie film rond een vrouw in wier innerlijk we geen inzicht krijgen.

 

Met Vivre sa Vie en douze tableaux sloeg Godard een nieuwe weg in. Hij wilde de echte worstelingen in het leven van echte mensen documenteren en afstand nemen van de licht-romantische intriges waar de nouvelle vague bekend om was gaan staan.

Jean-Luc Godard castte zijn toenmalige vrouw Anna Karina als Nana. Vivre sa Vie is het hoogtepunt van hun samenwerking en een lofzang op de schoonheid van de actrice, met verwijzingen naar Louise Brooks, een beroemd actrice uit het tijdperk van de stille film, en naar Maria Falconetti uit Carl Dreyers The Passion of Jeanne d’Arc (1928). In een van de meest iconische scènes kijkt een betraande Nana in de bioscoop naar deze klassieker.

Vivre sa Vie is een van Godards meest dynamische films. Het tragische vrouwenportret zit vol energie. Haar neerwaartse spiraal volgen we in een reeks afzonderlijke tableaus vol dagdromen en dans. (Eye filmmuseum)

 

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen