Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Voir du Pays

SCHUNCK Glaspaleis
(Filmzaal +5)

26-06-2017 t/m 23-06-2017

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Frankrijk, 2016, 102 minuten

Regie: Delphine Coulin en Muriel Coulin

Met: Soko, Ariane Labed , ginger Roman e.a.

Kijkwijzer: vanaf 12, geweld, angst drugs

★★★★ Volkskrant: Knappe dreiging in opmaat voor een normaal burgerleven.

 

Twee jonge militairen en vriendinnen, Aurore en Marine, keren huiswaarts na een missie in Afghanistan. Samen met hun sectie verblijven ze eerst een paar dagen in een vijfsterrenhotel op Cyprus. Ze leven dan tussen anderen, de gewone toeristen, wat door het leger decompressie wordt genoemd. Daarmee worden ze geholpen de oorlog te  “vergeten”. Het resort op Cyprus staat symbool voor de grens met het democratische Europa: datgene waarvoor de soldaten hebben gevochten.

Zo makkelijk werkt het echter niet: niet als alle militairen in meer of mindere mate last hebben van psychische storingen, slapeloosheid en opvliegendheid.  In de film loopt de spanning nog sterker op door drank en terugkerende herinneringen. De vrouwelijke militairen lijken daarbij helemaal niet te verschillen van hun mannelijke collega’s.

De dreiging ligt als een waas over het verhaal, waarvoor de Coulins een prijs in Cannes wonnen. Het scenario is een onderzoek naar zowel oorlogstrauma’s als de standvastigheid van vrouwen in een mannenwereld. (K.H.)

Reserveren via de website van Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen