Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Waldstille

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


08-06-2017 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Waldstille

Nederland, 2016 / 90 minuten
Regie: Martijn Maria Smits
Met: Thomas Ryckewaert, Jelka van Houten, Maartje van de Wetering e.a.

**** Volkskrant ‘Waldstille benadrukt hoezeer Martijn Maria Smits zijn roeping als beeldend verteller heeft gevonden.’
**** Parool – ‘Onmacht is het sleutelwoord in Waldstille, waarmee Smits zich bewijst als een uitstekende acteursregisseur.’

Ben woont met vriendin Tinka en hun tweejarig dochtertje Cindy in het fictieve Brabantse dorpje Waldstille. Beiden zijn ze opgegroeid in dit dorpje waar iedereen elkaar kent. Na een carnavalsfeest wordt Ben jaloers en agressief, stapt dronken in de auto en veroorzaakt een voor Tinka fataal auto-ongeluk. Hier stopt ook voor Ben het leven. Hij verdwijnt achter de tralies en de voogdij over Cindy gaat naar Tinka’s ouders.

Wanneer Ben jaren later terugkeert naar Waldstille, wordt hij geconfronteerd met de woede en het verdriet van de dorpelingen en zijn schoonouders. Hoe leef je verder op een plek waar geen toekomst lijkt te zijn, maar waar wel je hart en verleden liggen?

Waldstille is gefilmd tegen de achtergrond van het dorpje waar regisseur Martijn Maria Smits is opgegroeid. Hij voelde zich hier een buitenbeentje. De ervaringen uit zijn jeugd vormen dan ook de basis voor dit noodlotsdrama. “Het menselijke ras is waarschijnlijk de enige levensvorm op aarde die zichzelf kan afvragen: ben ik normaal of ben ik anders dan de rest?” Een organisme dat naar zichzelf kijkt door de ogen van een ander. Wat is dat eigenlijk, hetgeen dat ons menselijk maakt? Wat is het waardoor er van je kan worden gehouden of waardoor je kan worden gehaat?” (D.P.)

Tickets via website Filmhuis

 

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen