Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Zama

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


07-06-2018 van 20:00 t/m 22:15

Entree: €7,50

Categorie: Film

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Filmhuis De Spiegel vertoont:

Zama

 

Argentinië, Nederland, Spanje, 2017 / 120 minuten
Regie: Lucrecia Martel
Met: Daniel Giménez Cacho, Marina Nunes, Juan Minujin e.a.

★★★★★ Volkskrant – “verfilming Argentijnse cultroman Zama is van zelden vertoonde schoonheid”.

In wat later Paraguay wordt, wacht de Spaanse gezant Don Diego de Zama eindeloos op een brief van de koning voor zijn overplaatsing naar Argentinië. Hij heeft zijn vrouw en kinderen al jarenlang niet gezien en verliest langzaam de grip op de werkelijkheid. De brief lijkt maar niet te komen.

Zama is als hoge ambtenaar van het Spaanse rijk aan het eind van de 18de eeuw terechtgekomen in een rivierstadje in de binnenlanden van Zuid-Amerika. Hij wil niet inzien dat de wereld hem is vergeten.

De onvergelijkbare Lucretia Martel vertaalt de klassieke roman van Antonio di Benedetto uit 1956 naar een sensuele koloniale dystopie. De hitte zindert, niets in de nederzetting lijkt stabiel, niemand is te vertrouwen.
Tegen de prachtige beelden van de exotische omgeving contrasteert het getergde gezicht van Zama getekend door afwisselend wanhoop, verwildering, uitputting en zijn afschuw jegens zijn persoonlijke situatie.

Zama toont eenzelfde starre klassenmaatschappij als de eerdere speelfilms van regisseuse Martel, La Nina Santa en La Mujer sin Cabeza , maar dan een paar eeuwen eerder. Tradities uit Europa worden verheerlijkt, ook al passen ze niet in het verzengende klimaat. Alle personages zijn gevangenen van hun maatschappelijke rol. Ze zijn hypocriet zonder het door te hebben, vastgelopen in halfslachtige goede bedoelingen. Martel vertelt geen klassiek opgebouwd verhaal, maar laat een koortsdroom zien: raadselachtig en hypnotiserend met een fascinerende geluidsband, een film waaraan je je rustig moet overgeven

 

Tickets via de site van  Filmhuis De Spiegel

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen