Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Future Self

SCHUNCK Glaspaleis
(Centrale Hal)

05-03-2020 t/m 10-03-2020

Categorie: Beeldende kunst, Dans, Feest / Event

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Dansers communiceren intens met elkaar én met hun eigen reflecties, zowel door het licht als met hun lichaam. Een buitengewone performance waarin de muziek, de installatie en het menselijke lichaam samenvloeien tot één onmiddellijke en emotionele ervaring.

 

In het kader van de langdurige samenwerking met dansfestival schrit_tmacher just dance!, dat dit jaar voor de 25e keer plaatsvindt, presenteren SCHUNCK en schrit_tmacher de installatie en voorstelling Future Self.

Het project Future Self bestudeert de menselijke beweging en wat die kan onthullen over onze identiteit en de relatie die we hebben met ons eigenbeeld. Een installatie registreert de bewegingen van de bezoekers in licht en creëert zo een driedimensionaal ‘levend’ beeld uit de samengestelde gebaren van de omstanders. De installatie is te zien en beleven tijdens openingsuren van het Glaspaleis (ma-za 9.00-17.30 u, zo 11-17 u).

performance

Wayne McGregor creëerde op muziek van Max Richter een korte choreografie voor twee dansers voor de installatie. De dansers communiceren intens met elkaar én met hun eigen reflecties, zowel door het licht als met hun lichaam. Een buitengewone performance waarin de muziek, de installatie en het menselijke lichaam samenvloeien tot één onmiddellijke en emotionele ervaring. De performance door dansers van Company Wayne Mcgregor vindt vier maal plaats op ma 9 maart, om 17.00, 17.30, 18.00, 18.30. De voorstelling duurt steeds ca. 10 minuten.

de makers

Wayne McGregor – één van ‘s werelds meest inventieve choreografen – staat bekend om zijn baanbrekende dwarsverbanden tussen dans, muziek, beeldende kunst, technologie en wetenschap.

RANDOM INTERNATIONAL is een onderzoekslab voor hedendaagse kunst en nieuwe media met vestigingen in Londen en Berlijn. Hun interactieve werk stelt vragen bij identiteit en autonomie in het post-digitale tijdperk.

In samenwerking met: Schrit_tmacher festival en Parkstad Limburg Theaters. 

         

video 9 maart

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen