Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Gluren bij de buren

09-08-2019 t/m 21-06-2020

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Senioren, Volwassenen

Uur van Buurt is al jaren een populaire activiteit in de vestigingen van SCHUNCK Bibliotheek Heerlen. Nu is er ook een buitenactiviteit, namelijk Zondag ’ s Gluren bij de buren. Dan trekken we erop uit en gaan op visite bij een buurtbewoner of een bedrijf in de buurt.

Zondag’s Gluren bij de buren

Uur van de Buurt richt zich op de verbinding in de wijk. Buurtbewoners komen samen met ‘helden’ uit de buurt zoals de wijkagent of anderen die zich inzetten om iets voor de wijk te doen op sociaal, cultureel of economisch gebied. In het Glaspaleis vindt Uur van de Buurt plaats iedere derde zondag van de maand van 13.30 tot 15.00 uur. Deelname is vrij, je kunt gewoon binnenlopen en meepraten of luisteren.

Om de buurt nóg beter te leren kennen is Zondag’s Gluren bij de Buren gestart. Regelmatig worden de bezoekers van het Uur van de Buurt uitgenodigd door een van onze buurtgasten / ondernemers om ook bij hun thuis een kijkje te komen nemen.

Zo kom je nog eens op plekken, gebouwen en huizen waar je vaak langs bent gelopen maar nog nooit van binnen en buiten hebt gezien en leer je nieuwe inwoners en buren van Heerlen kennen.

Uur van de Buurt is al op visite geweest bij buurmannen Ed en Frans in het pand Schuttershof aan de Valkenburgerweg en aan de Geleenstraat bij buren Perry Kisch van Gallery 045.

Wanneer is Zondag ’s Gluren bij de buren?

De eerst volgende bijeenkomst die is vastgelegd is op zondag 17 november en dan gaan we naar buurvrouw Monique van den Kerkhof van Boekhandel van der Velden-van Dam / Promenade 153-155

Voor andere zondagen: kijk op de agenda van  www.bibliotheekheerlen.nl

Vind je het leuk dat Uur van de Buurt SCHUNCK Glaspaleis in jouw huiskamer plaatsvindt en mag de buurt bij jou komen gluren? Geef je  dan op voor Zondag ’s Gluren bij de buren via [email protected] en wij nemen contact met jou op.

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen