Grenzenloos - Stripboekpresentatie

SCHUNCK Glaspaleis
(2e etage (+2))

27-03-2018 van 19:30 t/m 21:30

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst, Bibliotheek

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Elf getekende anekdotes en reportages uit de roerige geschiedenis van onze jonge provincie Limburg.

Boekpresentatie van het stripboek Grenzenloos

Waargebeurde verhalen uit een grensregio door tekenaars Marco Jeurissen, Jean Gouders, Toon Hezemans, Berend Vonk en Gady Mirtenbaum.

Ter gelegenheid van het 150 jarige bestaan van de provincie Limburg zijn 5 Limburgse striptekenaars op zoek gegaan naar vergeten verhalen en verborgen histories die zich afspelen in het grensgebied met Duitsland en België.
De tekenaars ontpopten zich als heuse onderzoeksjournalisten, wat resulteerde in deze graphic novel. De verhalen zijn boeiend, humoristisch maar ook tragisch, de tekeningen zijn allemaal van grote klasse, waardoor dit een evenwichtig album van hoge kwaliteit is geworden.

Het programma

De vijf tekenaars én vormgever Erik Sleijpen (Het Vormlab) geven een inkijkje over hoe Grenzenloos tot stand gekomen is; over het omzetten van bronnen naar schetsen en vervolgens definitieve plaatjes, over onderzoek op locatie en over persoonlijke bespiegelingen en familiegeschiedenissen. Ook nemen ze het publiek mee langs ‘the making of’ en geven ze een extra verdieping en achtergrondinformatie die uiteindelijk niet in het album terecht is gekomen.

 

Grenzenloos is te koop via grenzenloosboek.nl en in de boekhandel.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen